Er ledelse en illusion?

Jeg har netop læst en artikel i DJØF-bladet (2015-03), som på en virkelig god måde sætter mine egne tanker i relief.

Jeg har (måske) altid haft tvangstanken om, at man kan lede en virksomhed, men jeg er gang på gang blevet både overrasket over, at virkeligheden altid ender med at se anderledes ud end de teoretiske strategier, jeg har lært om i skolen.

Artiklen, der er skrevet af den britiske forsker Ralph Stacey, har som overskrift: ”Moderne ledelse er en illusion”.

Hans teori er, at strategier, visioner og forandringsledelse er urealistiske og ubrugelige redskaber, der primært tjener til at gøre os trygge i en kompleks verden. Og de vidner om, at moderne ledelse er blevet både utopisk og virkelighedsfjern.

Han opfordring er, at ledere skal opgive ideen om at forudsige fremtiden og i stedet blive bedre til at improvisere i det uforudsete.

Ralph Stacey siger: “Du kan jo ikke forudsige, hvordan den kontekst, du befinder dig i, vil være i morgen, da den vil være et resultat af en masse interaktioner, der foregår i dag. Ingen kan derfor præcist forudsige, hvad vi kommer til at gøre i morgen. Og da organisationer udgør summen af en masse menneskelige handlinger, er organisationers handlinger lige så uforudsigelige som de menneskelige. Derfor kan ingen ledere planlægge en udvikling eller en forandring.”

Som Ralph Stacey siger, er det ikke det samme som, at vi ikke har brug for ledere. Vi har hårdt brug for ledere, der kan guide og inspirere, jo mere kompleks verden bliver. Ikke gennem krystalklare visioner, men ved at improvisere og ved at lære folk, hvordan man tilpasser sig skiftende omstændigheder og uforudsete problemstillinger.