4 ugers overblik

Jeg har læst om en planlægningsmetode, der angiveligt skulle stamme fra den forhenværende amerikanske udenrigsminister Madeleine Albright.

Metoden handler om et ’4-ugers-overblik’, som du tager på et fast tidspunkt én gang om ugen. I stedet for at fokusere på den kommende uge som jeg har indtryk af mange gør, udvides horisonten til en måned. Jeg har forsøgt (læs: uden resultat) mange planlægningsmetoder, men denne er faktisk den første, der har virket rigtig for mig.

1. Åbn din kalender og kig fire uger frem

De kommende 4 uger af dit liv skal have fokus. Orientér dig helt ud i fjerde uge, men hold dit primære fokus på den kom­mende uge.

2. Opdatér din kalender

Kig alle dagene igennem, så du ikke får nogen over­raskelser i løbet af ugen. Sørg for at ajourføre din kalender med møder, for­bere­delse, transport med mere. Dit hovedfokus er den uge, du går ind i, men du skal huske at gå 4 uger frem.

3. Tøm din indbakke

Din indbakke skal være tom (jeg ved det … den er svær). Dine e-mails falder dybest set kun i 3 kategorier:

File: Du skal bruge mailen igen på et tidspunkt – gem den i en mappe.
Act: Du skal handle på en mail – planlæg det eller gør det nu.
Delete: Hvis mailen dybest set er urelevant så slet den.

4. Ryd op på dit skrivebord

Folk, der mener, at de fungerer bedre med rod, lyver for sig selv. Det er en sandhed, vi fortæller os selv, fordi vi ikke kan overskue at rydde op. Ryd op som en fast del af dit 4-ugers-overblik.

5. Organisér dine papirer

Organisér dine papirer, ryd op i tidsskrifter, notater og andet fore­fal­dende papir. Dette arbejde kræver typisk at du skal tilbage til din kalender for at opdatere den, fordi du har fundet yderligere opgaver, du skal løse i løbet af enten den kommende uge eller inden for de kommende 4 uger.