Gode værktøjer

I vores daglige virke finder vi ind i mellem frem til værktøjer, som virkelig har gjort vores arbejde bedre og mere effektivt. Selv om der findes mange gratisprogrammer har vi konstateret, at du får mere value for money med de professionelle betalingsprogrammer. De bedste af de værktøjer vi anvender, finder du her.

Skærmklip / Print screen

Nuvel, du kan altid bruge [PrintScreen] eller [Alt]+[PrintScreen], hvis du kun vil have en kopi af det aktive vindue. Men det er ikke altid tilstrækkeligt. Vi anvender programmet SnagIt fra den amerikanske virksomhed TechSchmit, www.techsmith.com Et ganske suverænt program til at klippe hvad som helst ud af alt og foretage efterfølgende behandling. De har også en mindre gratis version, der hedder Jing, som også er ganske glimrende, da du nemt kan tilføje pile, tekstbokse m.m. til det skærmbillede du har klippet.

Mindmap

Kender du notatteknikken mindmap? Jeg lærte selv teknikken for snart 20 år siden og den har fulgt mig siden, som den helt uundværlige måde at tage notater, referater m.m.m. på. Der er kommet en række IT-programmer, som kan anvendes til mindmap-teknikken. Vi har prøvet nogle få, men har kastet vores kærlighed på MindJet, der ganske vist er et betalingsprogram, men til gengæld alle pengene værd. Se mere her: www.mindjet.com Findes desuden også som app til iPhone og iPad.

Ordbogen.com

Ordbogen.com er en super online ordbog. Vi ville ikke undvære den. Fås også som app til iPhone og iPad og Android. Se mere på www.ordbogen.com.

Inspiration til energizers

Her er god inspiration til energizers. Klik her.